Sade Revani

Sade revani: hemen herkes tarafından sevilen bir şerbetli tatlıdır. Şerbetli tatlılar arasında hafifliği ile bilinen bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Yaz kış her mevsimde özellikle misafir alımlarında tercih edilen bir tatlıdır. Servis tabaklarında iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Evinizde kendi mutfağınızda hazırlayacağınız sade revani gönül rahatlığı ile kafanızda soru işaretleri olmadan tüketebileceğiniz bir tatlıdır.
Zaman almadan hazırlayıp televizyon başında mutlulukla tüketeceğiniz tatlılardan olan sade revani size ve sevdiklerinize mutluluk verecektir. Sizde misafirlerinize veya ev halkına güzel bir tatlı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız mutlaka sade revaniyi denemelisiniz. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ediyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Sade revani tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 500 gram su
  • 400 gram toz şeker
  • Yarım limon suyu

Sade revani nasıl yapılır?


Öncelikle derin bir kab içerisine yumurtaları kırarak içerisine toz şekeri ilave edin. Daha sonra karışım köpürene kadar iyice çırpın. Karışım köpürünce içerisine yoğurdu ilave edin.
Biraz daha karıştırdıktan sonra sıvıyağ ve unu ilave edin. Portakalı iyice yıkayarak kabuğunu karışım içerisine rendeleyin. Böylece revani özel bir kokuya sahip olacaktır. Artık karışım içerisine unu da ilave edin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar hamuru iyice çırpın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine çok az bir miktar sıvıyağ ile yağlayın ki pişim aşamasında revani hamuru tepsiye yapışmasın. Tepside yağlanarak hazırlandıktan sonra hamur içerisine vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. 1-2 dakika kadar iyice çırpın ve hamuru fırın tepsisi içerisine dökün. Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürerek 25 dakika kadar pişirin. Revani pişerken sizde revaninin şerbetini hazırlayın. Küçük bir tencere içerisine suyu koyarak içerisine toz şekeri ilave edin. Daha sonra şeker eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını açın. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Ocağın altını kısın ve 10 dakika kadar kaynatın. Süre dolunca limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Artık ocağın altını kapatarak dinlenmeye ve soğumaya bırakın. Bu arada revani pişim süresi dolunca fırından çıkarıp 5-10 dakika ılıklaşmasını bekleyin. Sonra şerbeti üzerinde gezdirin. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Sade revani hazır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 17:38:15
Sade Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sade Revani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sade Revani"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024