Öncelikle Şam tatlısının şerbetini yapalım. Bir tencere içerisine suyu koyarak ocağın altını açın. Daha sonra toz şeker ilave ederek karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırmanız yeterli. Şekerli su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve 10 dakika kadar kaynatın. Son olarak limon suyunu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Şerbetin artık soğumaya bırakabilirsiniz.
Artık Şam tatlısı revaninin hamurunu hazırlayalım. Bir kap içerisine yumurtaları kırın ve toz şeker ile çırpmaya başlayın. Karışım çırpılmaktan beyaz bir renk alıp köpürene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra karışım içerisine yoğurdu ve sıvıyağı ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra irmik ve ceviz içini ilave edin. Artık fırın tepsisini yanınıza alarak dibini çok az bir miktar sıvı yağ ile yağlayın. Böylece hamur pişim aşamasında fırın tepsisine yapışmaz. Tepsi yağlandıktan sonra hazırlanan hamur karışımı içerisine son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve 1 dakika kadar çırpın. Artık tüm malzemeler ilave edildikten sonra hamuru fırın tepsisi içerisine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika kadar ılıklaşmasını bekleyin. Revaninin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti revani üzerine gezdirerek dökün. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Şam tatlısı revani hazır.
Afiyet olsun.