Tavuklu Revani
Tavuklu Revani, Revani tatlısı Türk mutfağında en sevilen şerbetli tatlı tariflerinden birisidir. Osmanlı döneminde Erivan ile Ermenistanın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat etmiş oldukları Erivan zaferi nedeni ile'Revani' ismini verdikleri bir tatlı türüdür. Revani tatlısına bazı yerlerde yoğurt tatlısı veya sünger tatlısı da denir.
Tatlının içinde yoğurt vardır şerbetli tatlı türüdür. Revani hazırlanan hamurun şerbetlenmesi ile yapılan müthiş bir şerbetli tatlı çeşididir. Yağ, şeker ve un içeriğine bağlı olarak kalori miktarı oldukça yüksek tatlıdır. Bir orta boy diliminde tam 300 kalori vardır.
Tavuklu Revani için Gerekli Malzemeleri- İki paket vanilya
- Dört tane yumurta
- Bir paket kabartma tozu
- Bir su bardağı toz şeker
- İki su bardağı un
- Bir su bardağı irmik
- Yarım su bardağı tavuk göğsü (Robottan çekilmiş)
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için- Bir dilim limon suyu
- Dört su bardağı toz şeker
- Beş su bardağı su
Tavuklu Revani Nasıl Yapılır?
İlk önce şerbetini yapmanız gerekir şerbeti için tencere içine su ile toz şekeri koyun ve tam 15-20 dakika kaynatın. İçerisine limon suyunu da ilave edin şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Sıra geldi tavuklu revaninin hamurunu yapmaya bunun için karıştırma kabı içine toz şeker ve yumurtayı alın köpürene dek iyice mikserle çırpın.
Daha sonra bütün malzemeleri sırası ile ilave ederek iyice çırpın. Karışımı dikdörtgen borcamı yağlayın ve içine dökün daha önceden ısıtmış olduğunuz 150 derece fırında pişirmeye verin. Fırından çıkardıktan sonra daha önceden yapmış olduğunuz şerbeti üzerine dökün ve şerbetin çekmesini bekleyin. Biraz farklı ama oldukça lezzetli olan tavuklu revani hazır üzerini ister toz Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi ile süsleyerek dilimleyin servis edin.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 15:18:33
Tavuklu Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|