Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ve tabi ki de ben bayram ederdik. Yoğurtlu revani tarifi benim için bir nostaljidir. Sizlerle paylaşacağım yoğurtlu revani tarif annemin klasik tarifidir ve ölçüsü kesinlikle şaşmaz.
Bu nedenle tüm dostlarınıza ve aile bireylerine gönül rahatlığı ile pişerebilirsiniz. Tarifin içerisinde kullanılan kaynar su sizleri şaşırtmasın bu revani yenirken dağılmaması için önemlidir. Revaninin tutup tutmadığını yerken anlayabilirsiniz. Yerken dağılmayan revani güzel olmuş demektir. Ayrıca revaninin çok kabarmasını beklemeyin.

Yoğurtlu revaninin yapımı için malzemeler

  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı kaymaklı yoğurt,
  • 1,5 su bardağı irmik,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi,
  • 1 su bardağı kaynar su.

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker,
  • 5 su bardağı sıcak su,
  • 1/4 oranında limon suyu.

Yoğurtlu revani nasıl yapılır?


Yoğurtlu revaninin yapımı çok kolaydır. Öncelikle yoğurtlu revaninin şerbetini hazırlayın. Bunun için toz şeker ve kaynar suyu kısık ateşte kaynatın. Şerbetin kaynamaya başladığı andan itibaren yaklaşık olarak 25 dakika kaynaması gerekir.
Şerbetin altını kapatmadan evvel limonun suyunu da eklemeyi unutmayın. Şerbet piştikten sonra ocağı kapatın ve soğuması için bir kenara alın.

Yoğurtlu revaninin kekinin yapımına geçin. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şeker ile yaklaşık 5 dakika mikser ile çırpın. Bu karışımın üzerine sıvı yağı, yoğurdu da ekleyerek sıvı malzemeleri karıştırın. Eğer unu elerseniz revani daha iyi kabaracağından unu elek yardımıyla eleyin ve irmik ile vanilyayı da ilave ederek iyice karıştırın. Yoğurtlu revaninin hamurunun içerisine en son olarak kabartma tozu ile portakal kabuğu rendesini de koyun ve çok az karıştırarak önceden yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu aşamaya kadar fırının kapağını hiç açmazsanız yoğurtlu revani daha güzel kabarır. Bir cezvenin içerisinde 1 su bardağı suyu kaynatın ve fırında kızarmış olan revani kekinin üzerine dökün. Daha sonra suyunu iyice çekebilmesi için yaklaşık 6-7 dakika daha fırında pişirmeye devam edin. Fırından çıkarttıktan sonra revaninin şerbetini dökebilmek için kekin soğumasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerine ılık şerbeti dökün. Yoğurtlu revani tamamen soğuduğunda da kare şeklinde dilimleyin ve ister kaymak ile isterseniz Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Şimdiden herkese afiyet olsun.
20.01.2024 22:17:08
Yoğurtlu Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yoğurtlu Revani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yoğurtlu Revani"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

Fındıklı Revani Tatlısı

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024