Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Haşhaş günümüzde kurabiye, tatlı ve bazı mayalı hamur işlerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Haşhaş ile yapılan tarifler de farklı bir görüntüye kavuşmaktadır.
Haşhaşlı tatlıyı ilk defa yediğimde tadı bana çok farklı gelmişti. Haşhaşlı revani normal revani tarifi ile kıyaslandığında nedeni bilinmez ama daha hafif bir tada sahiptir. Oktay Usta'nın daha önce defalarca denenmiş haşhaşlı revani tarifi umarım sizlerin de işine yarar.

Oktay Usta'nın haşhaşlı revani tarifi için malzemeler

  • 3 tane yumurta,
  • 1 su bardağı tepeleme toz şeker,
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Tercihe göre zeytinyağı da kullanılabilir),
  • Yarım su bardağı süt,
  • 1 su bardağı mor haşhaş,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü (Eğer bulunamayacaksa yerine paket vanilya da kullanılabilir),
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 su bardağı un.
  • 1 su bardağı dolusu irmik.

Şurubu için

  • 2 su bardağı sıcak su,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • Birkaç damla limon suyu.

Üzeri için

  • 1 su bardağı soğuk süt,
  • 1 paket sade krem şanti.
Oktay Usta'nın haşhaşlı revani nasıl yapılır?

Özellikle şerbetli tatlıları yaparken şerbetini önce hazırlamaya özen göstermek gerekir.
Böylece şerbetin soğuması için zaman kazanılmış olur. Bunun için bir tencerenin içerisine sıcak su ile toz şekeri koyun ve kaynatın. Kaynadığı andan itibaren yaklaşık 15 dakika kaynaması tatlının şekerlenmesini önler. Ayrıca şerbetin içerisine limon suyunu da ekleyin. Kıvama geldiğinde ocaktan indirin ve soğuması için bir kenara alın.

Hamurun yapımı için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ve üzerine sıvı malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Daha sonra malzemenin içerisine unu eleyin ve irmik, haşhaş ile vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Haşhaşlı revaninin içerisine en son olarak kabartma tozunu da ekleyerek hafif karıştırın. Daha önceden yağlanmış fırın tepsisine dökerek yaklaşık 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Haşhaşlı revaninin şerbetini dökebilmek için tatlının sıcak şerbetin ise soğuk olması gerekir. Tatlının şerbetini döktükten sonra tepsinin kapağını kapatmadan dinlendirin. Revani tamamen soğuduğunda üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün ve dilimleyerek servis yapın. Haşhaşlı revaninin üzeri beyaz olduğu için renkli şeylerle süslerseniz daha şık görünür. Bu amaçla nar veya toz Antep fıstığını kullanabilirsiniz. Haşhaşlı revani Oktay Usta tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese kolay gelsin.
20.01.2024 08:19:57
Haşhaşlı Revani Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Revani Oktay Usta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

Fındıklı Revani Tatlısı

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024