Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih etmektedir. Son zamanlarda. Ok sık seyredilen ve tarifleriyle dillerden düşmeyen ustalardan biri de Oktay Usta'dır. Oktay usta'nın yemek tarifleri birçok kişi tarafında izlenmektedir. Oktay usta'nın eşsiz tariflerinden biri de revani tarifidir.
Türk mutfağının klasikleri arasında olan ve ev hanımlarını sürekli tercih ettiği revani tatlısının yapımı da çok zor değildir. Lezzetiyle her damak zevkine uygun olan revani yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. Oktay usta revani tarifi şu şekildedir;

Malzeme Listesi

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un (Buğday)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tatlı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir miktar rendelenmiş limon kabuğu

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 10-12 damla limon suyu

Üzeri için

  • Bir miktar kaymak
  • Fıstık tozu
  • Hindistan cevizi
  • Ceviz içi
Nasıl Yapılır?

Revanı tatlısının yapılışına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Şerbeti için tencerenin içine 3,5 su bardağı suyu koyun. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Şekeri iyice eritin.
Şekeri erittikten sonra kaynaması için ocağa koyun. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatın. Kıvamını ayarlamak için kısık ateş daha iyi olacaktır. Şerbetin kıvamı ne çok cıvık ne de çok koyu olmamalıdır. Şerbetin kıvamı revaniye lezzet verecektir. Bu nedenle şerbetin kıvamı çok önemlidir. Şerbetin kıvamını ayarladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın. Şerbeti hazırladıktan sonra soğuması için bırakın. Şerbeti hazırladıktan sonra kek yapımına başlayın. Keki hazırlamak için derin bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Yumurtanın ve şekerin iyice karışması gerekir. Yumurtalar köpüklene kadar ve toz şekerler içerisinde er, yene kadar karıştırın. Ne kadar iyi karışırsa kek de o kadar çok kabaracaktır.

Karışım krema halinde geldiğinde kabartma tozunu, vanilyayı, 1 su bardağı ununu, 1 su bardağı irmiği, limon kabuğunu, 1 su bardağı yoğurdu ve yağını koyarak karıştırın. Bütün malzemelerin birbirine karışması gerekir. Kabartma tozunu malzemelerin hepsi konulduktan sonra konulması önerilir. Kek hamurunu iyice çırptıktan sonra keki pişireceğiniz fırın tepsisinin ya da bor camın altını yağlayın ve revaninin kekini tepsiye dökün. Kek hamurunu tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında keki üzeri kızarana kadar pişirin. Kekin içinin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kurdan kullanabilirsiniz. Kürdanı kekin bir kısmına batırıp çıkartın. Eğer kürdan rahat çıkıp giriyor ve üzeri hamur olmuyorsa kekin içi pişmiş demektir. Daha sonra keki fırından çıkardıktan sonra tatlı sıcakken soğuk şerbeti üzerinden gezdirerek dökün. Şerbeti kekin her tarafına eşit gelecek şekilde gezdirin. Şerbetin soğuk olması gerekmektedir. Yoksa revani tatlısı hamur olur. Şerbetini döktükten sonra revaniyi yaklaşık 2 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra da buzdolabında dinlendirin. Servis yaparken üzerine isteğe göre kaymak, Antep tozu ve ceviz içi kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

23.01.2024 04:04:33
Oktay Usta Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Oktay Usta Revani Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

3 Yorum Yapılmış "Oktay Usta Revani"
Çok güzel tarif veriyorsunuz elinize sağlık 8
Zeynep . 16.03.2021 11:33:33
Yapmadım ama kolay geldi
Şahinka8 . 04.06.2017
Çok güzel bir tarif anneme yaptım çok beğendi bu arada ben 12 yaşındayım
dilara . 28.03.2017

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bö...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

Fındıklı Revani Tatlısı

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024