Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Böyle olmasının en büyük nedenlerinden biri de revani tatlısının yapımının oldukça pratik ve kolay olması ve aynı zamanda da yerken ağır bir his uyandırmaması sebebiyle de kişiyi rahatsız etmeyen hafif bir tatlı olmasıdır.
Şimdi sizlere güzel kabarmış tabiri caizse sünger gibi görüntüsü olan revani nasıl yapılır bunun incelikleri hakkında bilgi vermek istiyorum.
Revani püf noktaları nelerdir?
Güzel bir revani tatlısının yapımında fırın ısısının iyi ayarlanmış olması önemli püf noktalarından bir tanesidir. Fırının önceden ısıtılmış olması gerekiyor. Önceden fırını ısıtmazsanız revani tatlısı beklenen şekilde kabarmaz ve ayrıca da görünümü itibari ile hiç iştah kabartmayan bir tatlı elde etmiş olursunuz.
Diğer önemli sayılacak püf noktasından bir tanesi de revani tatlısını yapacağınız fırın kabının her yerinin iyice yağlanmış olmasıdır eğer ki bu noktaya özen göstermezseniz revani tatlınız yanma riski ile karşı karşıya kalabilir.
Revani tatlısının çok güzel kabarması için en önemli püf noktalarından biri de revani tatlısını fırına verdikten sonra en az yarım saat kadar fırın kapağının hiç açılmamasıdır. İnanın ki bu noktaya özen gösterirseniz sizde şahit olacaksınız ki tatlınız çok güzel kabarmış olacak.
Fırın kapağını yarım saat sonunda da sürekli açmamaya özen göstermeniz gerekiyor.
Çünkü fırın içerisinde oluşabilecek en ufak bir hava sirkülasyonu revani tatlısının az pişmesine neden olacaktır.
Revaninin şerbeti de çok önemli çünkü çok kaynamamış çiğ kalan şerbet tatlınızı hamur yapabileceği gibi çok kaynamaya maruz kalmış şerbette tatlının kısa sürede şekerlenip sertleşmesine neden olacaktır.
Tatlının şerbetini kaynattıktan sonra hemen tatlıyla şerbeti buluşturmayın çünkü olduğu gibi hamur olur tatlı. Bunun için kaynamış olan şerbeti açık bir alanda 20-25 dakika kadar soğumaya bırakmanız gerekmektedir.
Tatlıyı ılık şerbet ile buluşturduktan sonra tatlının şerbetini içine iyice çekmesini beklemeniz gerekmektedir. Bunun için en az üç saat kadar beklemeniz gerekebilir. Bu süre sonunda tatlınızı ikram etmeden önce bir yarım saat kadar da buzdolabında bekletin tatlının servis esnasında biraz soğuk olması gerekiyor.
Servise hazır olan tatlıyı son olarak zevkinize ve damak tadınıza uygun olarak süslemeniz gerekiyor. Bunun için Hindistan cevizi, Antep fıstığı, portakal kabuğu rendesi veya kaymak eşliğinde sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
21.01.2024 06:10:33
Revani Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024