Revani Püf Noktaları

Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Böyle olmasının en büyük nedenlerinden biri de revani tatlısının yapımının oldukça pratik ve kolay olması ve aynı zamanda da yerken ağır bir his uyandırmaması sebebiyle de kişiyi rahatsız etmeyen hafif bir tatlı olmasıdır.
Şimdi sizlere güzel kabarmış tabiri caizse sünger gibi görüntüsü olan revani nasıl yapılır bunun incelikleri hakkında bilgi vermek istiyorum.

Revani püf noktaları nelerdir?

  • Güzel bir revani tatlısının yapımında fırın ısısının iyi ayarlanmış olması önemli püf noktalarından bir tanesidir. Fırının önceden ısıtılmış olması gerekiyor. Önceden fırını ısıtmazsanız revani tatlısı beklenen şekilde kabarmaz ve ayrıca da görünümü itibari ile hiç iştah kabartmayan bir tatlı elde etmiş olursunuz.
  • Diğer önemli sayılacak püf noktasından bir tanesi de revani tatlısını yapacağınız fırın kabının her yerinin iyice yağlanmış olmasıdır eğer ki bu noktaya özen göstermezseniz revani tatlınız yanma riski ile karşı karşıya kalabilir.
  • Revani tatlısının çok güzel kabarması için en önemli püf noktalarından biri de revani tatlısını fırına verdikten sonra en az yarım saat kadar fırın kapağının hiç açılmamasıdır. İnanın ki bu noktaya özen gösterirseniz sizde şahit olacaksınız ki tatlınız çok güzel kabarmış olacak.
  • Fırın kapağını yarım saat sonunda da sürekli açmamaya özen göstermeniz gerekiyor.
    Çünkü fırın içerisinde oluşabilecek en ufak bir hava sirkülasyonu revani tatlısının az pişmesine neden olacaktır.
  • Revaninin şerbeti de çok önemli çünkü çok kaynamamış çiğ kalan şerbet tatlınızı hamur yapabileceği gibi çok kaynamaya maruz kalmış şerbette tatlının kısa sürede şekerlenip sertleşmesine neden olacaktır.
  • Tatlının şerbetini kaynattıktan sonra hemen tatlıyla şerbeti buluşturmayın çünkü olduğu gibi hamur olur tatlı. Bunun için kaynamış olan şerbeti açık bir alanda 20-25 dakika kadar soğumaya bırakmanız gerekmektedir.
  • Tatlıyı ılık şerbet ile buluşturduktan sonra tatlının şerbetini içine iyice çekmesini beklemeniz gerekmektedir. Bunun için en az üç saat kadar beklemeniz gerekebilir. Bu süre sonunda tatlınızı ikram etmeden önce bir yarım saat kadar da buzdolabında bekletin tatlının servis esnasında biraz soğuk olması gerekiyor.
  • Servise hazır olan tatlıyı son olarak zevkinize ve damak tadınıza uygun olarak süslemeniz gerekiyor. Bunun için Hindistan cevizi, Antep fıstığı, portakal kabuğu rendesi veya kaymak eşliğinde sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
21.01.2024 06:10:33
Revani Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Revani Püf Noktaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Revani Püf Noktaları"
Bende yaptım ama ortası hamur oldu ne yapmalıyım şimdi
Dilan . 05.06.2021 21:34:33

Yumurtasız Revani

Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutf...
Devamını Oku

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve g...
Devamını Oku

Haşhaşlı Revani Oktay Usta

Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde ya...
Devamını Oku

Oktay Usta Revani

Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Revani

Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarında...
Devamını Oku

İrmikli Revani Tarifi

İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve k...
Devamını Oku

Limonlu Revani

Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birç...
Devamını Oku

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz ...
Devamını Oku

Krem Şantili Revani

Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöres...
Devamını Oku

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı ...
Devamını Oku

Revani

İrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani i...
Devamını Oku

Kadayıflı Revani

Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin...
Devamını Oku

Revani Şerbeti

Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde suy...
Devamını Oku

Revani Çeşitleri

Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Revani çe...
Devamını Oku

İki Renkli Revani

İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tatlısı bayr...
Devamını Oku

Pudingli Revani

Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup aşçılar...
Devamını Oku

Yoğurtlu Revani

Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşlerim ...
Devamını Oku

Sütlü Revani

Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kökeni Osm...
Devamını Oku

Şam Tatlısı Revani

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üs...
Devamını Oku

Fındıklı Revani Tatlısı

Fındıklı revani tatlısı, Türk mutfağında tatlının yerinin ne kadar farklı ve özel olduğunu herkes bilir. Bizim mutfağımızda gerçekten tatlıya çok önem verili...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024