Nez Bey, haşhaşlı revani yapımı için tebrik ederim. Sorunuza gelince:
Şerbeti sonra dökmeniz mümkün, ancak bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var:
- Revaniyi pişirdikten sonra tamamen soğutup, hava almayacak şekilde streç filmle sararak buzdolabında saklayabilirsiniz - Şerbeti ayrı bir kapta buzdolabında muhafaza edin - İki gün sonra şerbeti dökeceğiniz zaman, revaniyi oda sıcaklığına getirdikten sonra ılık şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün
Bayatlama konusunda endişelenmeyin, bu yöntemle revani tazeliğini koruyacaktır. Aksine, bu şekilde bekletmek revaninin kıvamının daha iyi oturmasına yardımcı olabilir.
Afiyet olsun!
Özilter 15 Ekim 2024 Salı
Revani tatlısını bir gün önceden hazırlamak gerçekten mantıklı mı? Özellikle misafir ağırlayacak olanlar için zaman kazandırıcı bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Şerbeti çektikten sonra lezzetinin arttığını da deneyimlemiş biri olarak, dinlendirme süresinin tatlıya kattığı yoğunluğun farkındayım. Ancak, saklama koşullarını iyi ayarlamak gerektiği kesin; yoksa tatlının dokusu zamanla etkilenebilir. Hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklamak en iyisi. Peki, sizce revani tatlısının üzerine şerbeti ne zaman dökmek daha iyi olur? Taze kalması ve lezzetini koruması için en pratik yöntem nedir?
Revani Tatlısının Hazırlanması Revani tatlısını bir gün önceden hazırlamak gerçekten mantıklı bir yöntem. Özellikle misafir ağırlayacak olanlar için zaman kazandırıcı bir çözüm olduğu kesin. Bu sayede, tatlının lezzetinin dinlenmesi ve şerbetin daha iyi çekmesi sağlanıyor.
Şerbetin Dökülme Zamanı Şerbetin revani tatlısının üzerine ne zaman döküleceği konusunda ise, tatlının sıcak ya da ılık olduğu bir zamanda şerbeti dökmek en iyisi. Bu, şerbetin tatlıya daha iyi nüfuz etmesini ve lezzetinin artmasını sağlıyor. Genellikle, tatlıyı hazırladıktan sonra biraz soğumasını beklemek, şerbetin de tatlıya daha iyi etki etmesine yardımcı olur.
Saklama Koşulları Saklama koşullarına dikkat etmek kesinlikle önemli. Hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklamak, tatlının dokusunu koruması açısından en ideal yöntemdir. Bu sayede hem revani taze kalır hem de lezzetini kaybetmez.
Sonuç olarak, revani tatlısını bir gün önceden hazırlamak ve şerbetini uygun bir zamanda dökmek, hem pratik hem de lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlar.
Haşhaşlı revani yaptım, şerbetini de yaptım. şerbeti şimdi dökmeden ikisini de dolapta saklasam 2 gün sonra döksem olur mu? bayatlar mı?
Cevap yazNez Bey, haşhaşlı revani yapımı için tebrik ederim. Sorunuza gelince:
Şerbeti sonra dökmeniz mümkün, ancak bazı noktalara dikkat etmenizde fayda var:
- Revaniyi pişirdikten sonra tamamen soğutup, hava almayacak şekilde streç filmle sararak buzdolabında saklayabilirsiniz
- Şerbeti ayrı bir kapta buzdolabında muhafaza edin
- İki gün sonra şerbeti dökeceğiniz zaman, revaniyi oda sıcaklığına getirdikten sonra ılık şerbeti üzerine yavaş yavaş dökün
Bayatlama konusunda endişelenmeyin, bu yöntemle revani tazeliğini koruyacaktır. Aksine, bu şekilde bekletmek revaninin kıvamının daha iyi oturmasına yardımcı olabilir.
Afiyet olsun!
Revani tatlısını bir gün önceden hazırlamak gerçekten mantıklı mı? Özellikle misafir ağırlayacak olanlar için zaman kazandırıcı bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Şerbeti çektikten sonra lezzetinin arttığını da deneyimlemiş biri olarak, dinlendirme süresinin tatlıya kattığı yoğunluğun farkındayım. Ancak, saklama koşullarını iyi ayarlamak gerektiği kesin; yoksa tatlının dokusu zamanla etkilenebilir. Hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklamak en iyisi. Peki, sizce revani tatlısının üzerine şerbeti ne zaman dökmek daha iyi olur? Taze kalması ve lezzetini koruması için en pratik yöntem nedir?
Cevap yazRevani Tatlısının Hazırlanması
Revani tatlısını bir gün önceden hazırlamak gerçekten mantıklı bir yöntem. Özellikle misafir ağırlayacak olanlar için zaman kazandırıcı bir çözüm olduğu kesin. Bu sayede, tatlının lezzetinin dinlenmesi ve şerbetin daha iyi çekmesi sağlanıyor.
Şerbetin Dökülme Zamanı
Şerbetin revani tatlısının üzerine ne zaman döküleceği konusunda ise, tatlının sıcak ya da ılık olduğu bir zamanda şerbeti dökmek en iyisi. Bu, şerbetin tatlıya daha iyi nüfuz etmesini ve lezzetinin artmasını sağlıyor. Genellikle, tatlıyı hazırladıktan sonra biraz soğumasını beklemek, şerbetin de tatlıya daha iyi etki etmesine yardımcı olur.
Saklama Koşulları
Saklama koşullarına dikkat etmek kesinlikle önemli. Hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklamak, tatlının dokusunu koruması açısından en ideal yöntemdir. Bu sayede hem revani taze kalır hem de lezzetini kaybetmez.
Sonuç olarak, revani tatlısını bir gün önceden hazırlamak ve şerbetini uygun bir zamanda dökmek, hem pratik hem de lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlar.